ΟΙΚΟΣΕΛΙΔΑ ΝΕΑ Παλαιότερες εκδηλώσεις Κύπρος και Γεωλογία (Επιστήμη - Περιβάλλον - Πολιτισμός)

Κύπρος και Γεωλογία: Επιστήμη - Περιβάλλον - Πολιτισμός

 

Στους χώρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη (Παλιά Λευκωσία) συνεχίζεται η έκθεση με τίτλο "Κύπρος και Γεωλογία (Επιστήμη - Περιβάλλον - Πολιτισμός)"

Διάρκεια Έκθεσης: 12 Ιουνίου 2013 – 30 Ιουνίου 2014

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 10:00 – 19:00 (εκτός τραπεζικών αργιών)

Κυκλοφόρησε η καλαίσθητη έκδοση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου με τίτλο Κύπρος και Γεωλογία (Επιστήμη - Περιβάλλον - Πολιτισμός), με συγγραφείς τους συνάδελφους γεωλόγους Γεώργιο Κωνσταντίνου και Ιωάννη Παναγίδη.

Οι δυο συγγραφείς με μοναδική γλαφυρότητα, με τρόπο απλό και παραστατικό περιγράφουν και παρουσιάζουν με πανοραμικές αλλά και σπάνιες φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα τη γένεση και ανάδυση της Κύπρου καθώς και τις γεωλογικές διεργασίες οι οποίες δημιούργησαν ένα νησί με ιδιαίτερα τοπογραφικά χαρακτηριστικά, ιδιάζουσες μικρό-κλιματολογικές συνθήκες, γόνιμα εδάφη, καλυμμένα με πυκνά δάση και μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, πλούσιο σε ορυκτούς πόρους και υδρογονάνθρακες, ένα νησί με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον για ανθρώπινη διαβίωση, πολιτιστική δημιουργία και κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη. Ίσως να μην υπάρχει άλλο μέρος στη γη όπου η γεωλογία αποτελεί τον καθοριστικότερο παράγοντα όχι μόνο στη διαμόρφωση του φυσικού του περιβάλλοντος, αλλά και στην ιστορική, πολιτιστική και κοινωνικοοικονομική του εξέλιξη τόσο κατά την αρχαιότητα όσο και κατά τους νεότερους χρόνους.

Το βιβλίο αποτελείται από 376 σελίδες περιλαμβανομένης της βιβλιογραφίας και το Γλωσσάριου. Εκτός από, τον Χαιρετισμό του Προέδρου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου και τον Πρόλογο των συγγραφέων, το βιβλίο διαχωρίζεται σε 11 κεφάλαια: την Εισαγωγή, τη Γεωγραφική Θέση και Φυσικά Χαρακτηριστικά, τις Προγενέστερες Γεωλογικές Εργασίες, τη Γεωλογία, την Ανύψωση της Κύπρου και την Παλαιογεωγραφική της Εξέλιξη, τον Εποικισμό από τα Πρώτα Ζώα και Φυτά, τους Γεω-κινδύνους και τις Φυσικές Καταστροφές, τους Ορυκτούς Πόρους, τους Υδατικούς Πόρους, τους Υδρογονάνθρακες και τον Επίλογο.

Το βιβλίο είναι ένα εξαίρετο επιστημονικό σύγγραμμα για τους γεω-επιστήμονες, αλλά και για πολλές άλλες ειδικότητες όπως ιστορικούς, αρχαιολόγους, γεωπόνους, μεταλλειολόγους, υδρολόγους, γιατρούς για την εξέλιξη της ιατρικής και της φαρμακολογίας στην Κύπρο, δασκάλους, καθηγητές Μέσης Παιδείας και Πανεπιστημίων για σκοπούς διδασκαλίας μαθητών και φοιτητών και τέλος για κάθε άνθρωπο που θέλει να γνωρίσει την Κύπρο.

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε στον ιστότοπο www.boccf.org, από όπου μπορείτε και να το παραγγείλετε. Στην Ελλάδα διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ Α.Ε. και τα βιβλιοπωλεία του ΜΙΕΤ.

 

 

 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
July 2018
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
No events
ΧΟΡΗΓΟΙ
Διαφήμιση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ
Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 89915